Skogens små underverk.

 
Der blir av någon anledning alltid på hösten som jag tar med mig kamera och stativ ut i skogen någonstans för att fota lite självporträtt. Jag antar att det kan kallas bevis på att jag gillar årstiden med alla sina färger, väder och spektakel. Men jag ser nog ganska rolig ut när jag hoppar mellan mossens tuvor under tiden som självutlösaren räknar ner. Sen får man passa på att fånga skogens många färgskiftningar och mönster eller varför inte ett hjärta i en trädstam på bild mellan omgångarna. 
             
 

Ett återseende med fina minnen.

 
Min lilla mysiga Bellini-bus - varför har g inte varit och hälsat på dig på så länge? Tillslut tog jag i alla fall tag i det och han var lika go som alltid. Tänk att det är så mycket som två år sedan vi tog bort Josine och var tvungen att sälja denna lilla busen. Men jag är riktigt nöjd med att han blev köpt av bekanta så jag säkert vet att han är i goda händer och jag kan hälsa på när jag vill. Här kommer i alla fall lite gamla bilder sen 2012 där han fått leka modell. 
                  
 

Blåluvan på svampjakt.

 
En hel del svampplockning har det blivit i sensommar och höst. Det passar ganska bra då jag gärna är ute i skogen och Rasmus gillar att ha ett mål med vandringen - samtidigt som svampen snabbt går åt efter den plockats. Här är vi ute i augusti och letar runt Gamlegårdssjön men just där och då fick vi ingen vidare vinst. 
               
 
             
 
Dock bjöds vi på en väldans fin solnedgång denna kväll även om svampletandet gav dålig utdelning! 
 
 

Pumpapyssel och höstfärger.

 
Igår spenderade jag den varma höstdagen i Malmö och kollade på när grymma Mike levererade i sin rap-battle. Ytterligare en vinst för honom vilket var roligt att få se! Senare på kvällen blev det pumpapyssel för mig och Rasmus. En fin pumpa, rostade pumpakärnor och en pumpapaj blev resultatet. 
Idag ville jag få lite höstfärger på bild så det blev en utflykt runt om i närområdet och vi besökte bland annat Skogaby vattenfördämning (senaste gången jag var där och fotograferade var förra sommaren, dessa bilder hittar ni här) och stenbrottet utanför Hjörnered. Fint minsann ♥
             
 
 

RSS 2.0