Solnedgången blir bäst över havet på västkusten.

 
Det är ett evigt smågnabb mellan mig och Rasmus om vilken kust som är bäst när jag kommer från den ena och han från den andra. Men en sak har vi enats om i alla fall - att västkusten är något bättre om man vill se solnedgångar över havet. Det är nåt som är svårt att uppleva i öst haha.
 
Bilderna är sen en julikväll då vi tog bilen ner till bilstranden i Mellbystrand för att fika och fota. Han har bestämt sig för att pusha mig i fotograferandet så jag inte tappar det eller flödet på bloggen. Jag vill ju faktiskt ha en aktiv och besökt blogg så mina bilder kommer till någon nytta och inte bara ligger i min dator. Det är bland annat därför jag har satt som mål att lägga ut ett inlägg varje söndag (som jag följt i någon månad förutom nu senast när det blev på måndagen i stället). 
 
Men tänk vad snabbt sommaren försvann. Sveriges mest sensationellt varma sommar på evigheter puts borta bara över några dagar. Så några fler sådana här kvällar lär vi inte få i år, vilken tur att vi njöt medan vi kunde ✿
              


Ancient Rome in present times - del 2.

 
Här är ytterligare några bilder från vår resa till Rom i slutet av juni. Pantheon var ännu ett måste att besöka i den Italienska huvudstaden men byggnaden låg inte beläget som jag hade tänkt mig. Detta kända tempel låg mitt inne i staden mellan alla nyare hus och var inte synligt förrän man nästan var ända inpå det gigantiska templet. Oväntat men fräckt. 
 
Vårat boendet hade Rasmus bokat vilket var ett modernt hotell nära "spanska trappan" på en gata vid namn Via Vittoria. Det var ett litet pittorsekt område med ett litet fik rakt över gatan från hotellet där vi fick äta vår frukost. Men det bästa var att vi hade gångavstånd därifrån till de flesta turistmålen vilket passade oss.
                        
 

Vatikanstaten, en stad i staden.

 
Väl i Rom var Vatikanstaten ett måste att besöka, vad vi inte förväntade oss var att det skulle ta en halv dag att gå rundturen genom staten även utan guide. Vi hade förköpt biljetter kvällen innan och slapp därav den värsta och längsta kön. Dock fick vi inte besöka St. Peterskyrkan, men det var nog med kyrkor och religösa intryck för den dagen ändå.
Men det var annorlunda och häftigt att ha sett. Staten med sina sammankopplade kapell med målningar på såväl väggar som tak och golv - gyllene och extra färglada. 
              
 

Ancient Rome in present times - del 1.

 
Midsommarveckan passade jag och Rasmus på att ta oss en kortresa till Rom. Resan var en ren spontanare som bara bokades några dagar innan avfärd då vi var sugna på en resa någonstans. Rom var en stad ingen av oss varit i tidigare och inte så långt iväg heller, vilket passade bra när vi strax skulle vara hemma fira sommaren i Sverige.
Det var ett väldigt varierande väder under tiden vi var där - med sol och värme halva dagen och skyfall på senare eftermiddag. Första dagen besökte vi bland annat Colosseum där vi tog en guidad tur - jag hatar guidade turer, jag blir alldeles för rastlös när det går för sakta framåt - men vi slapp i alla fall stå och köa i flera timmar för att komma in. Men långt om länge fick vi ändå gå runt och kolla själva i den gamla maffiga arenan och jag fick ta mina bilder på mitt sätt.
Så här är dom bilderna men fler från Rom är att vänta. ッ    
              
 

Ett vingslag får luften att skaka.

 
Att gå på en konsert med Winnerbäck om året har närmast blivit en tradition för mig och Matilda. Ibland följer fler med men denna kväll, för två helger sedan i Varbeg, var det endast vi två entusiastiska tjejer. Det var en mindre tältkonsert med bara ett par tusen släppta biljetter vilket både hade sina fördelar och nackdelar. Det blev av någon anledning inte riktigt samma avslappnade mysiga stämning som det brukar vara utan mer knuffande och buffande. Ett antal trodde nog att de var på rockkonsert och skulle hoppa och stånga sig så långt fram som möjligt - andra betedde sig som om det var en flickidol de såg och skrek sina halsar hesa. Men Lasse var lika bra som vanligt och vi gick därifrån med ytterligare en härlig konsert i bagaget. 
             
 

RSS 2.0