Forsasöndag.

 
Utmed Lagan finns ett antal fördämningar samt kraftstationer och varje år anordnas något som kallas "Forsasöndag". Då släpper de på vattnet från Karsefors-fördämningen utanför Ysby. Det är minsann inte lite vatten som sätter fart nerför klipporna denna dag. Det skummar och flyger och översvämmar stora delar av området som annars inte är vattenfyllt.
              
 

Vandring på Stenshuvud.

 
Här kommer lite bilder från augusti och en tripp till Stenshuvud samt Kiviks Musteri som jag och Rasmus gjorde. Det känns inte alls som att det va så mycket som tre månader sen. Likadant som att det det inte känns så länge sen som jag bokade USA resan men nu är det bara dryga tre veckor kvar till avresan. Tänk vad mycket bilder jag kommer komma hem med därifrån. Vackra bilder från soliga dagar i Miami. Dock har jag lite blandade känslor vid tanken på - lycka vid tanken på allt fotagraferande men ångest över att få så mycket att redigera. När man har allt liggandes i en enda gigantisk hög - nyss överfört från minneskortet - känns det som att det inte finns något slut på det och jag tycker alltid att det är så svårt att veta var jag ska börja. Men men... det är ett senare problem! 
          
 
 

Höstrusk och vintercup.

 
Nu sitter man och har det ganska bra minsann med kaminen sprakande bredvid, ljusen tända, blåsten utanför som får det att vina i huset och pojkvännen mittemot. Det är dumt att klaga. Men så trött jag är.
Det har tagit musten ur mig med förra veckans halsont som turligt nog inte var halsfluss och mina sista jobbdagar som butiksdemonstratör i torsdags och fredags.
Plus att det blev en tidig morgon även igår då det äntligen var dags för vintercupen hela dagen.Det är fruktansvärt roligt men efter att ha suttit i sekreteriatet och koncentrerat sig på varje match under dagen är man minst sagt ganska färdig. Simmig i blicken, trött i huvudet och med ringande öron efter alla pipblåsningar.
Dessutom blev det ett tur till Ikea i förmiddags för köp av täcke, nya påslakan och annat smått och gott.
 
Bilderna är sedan ett par veckor tillbaka på väg till och från Markaryds älgsafari. Jag tyckte inte att de passade in med bilderna jag la ut därifrån så jag väntade med dessa lite. Dock blev det inte mycket till bildinlägg med bara de här så jag kanske bryter mitt söndags-inläggs-mönster och publicerar något mitt i veckan. Vi får se. :)
 

Utomlandskänsla i hemtrakterna.

 
Lite sommarkänsla tycker jag kunde sitta bra nu i novembers mörker. Dessa bilder är sen jag och Jossan cyklade till Stenbrottet för att bada i somras för att få lite ombyte i tillvaron. Det är inte ofta jag är där trots att det är så nära hemma men i år har jag hunnit med två besök - detta tillfälle och på höstutflykten (länk) när jag och Rasmus letade geocache där. 
Det svinkalla vattnet som aldrig blir varmt var i alla fall uppfriskande denna sommar när det var så hett i luften som det var. Och naturen där runt gör att man snarare tänker amerikanskt än södra Halland med klippor och sina små tallar som står och trängs. Det är vanligt att de vågade hoppar från de olika höga klippavsatserna ner i det klara, djupa och gröna vattnet vilket jag aldrig provat på. Men just denna dag tog Jossan språnget ut från en åtminstonde fem meter hög klippa medan jag filmade bevismaterial. 
Tänk... var tog sommaren vägen?
            
 
 

Skogens konung och dimmigt väder.

 
Veckorna rullar på och det är helt galet att det redan är november. Det är snart vinter igen - var det inte det bara nyss haha? Jag hinner inte riktigt med.
Markaryds älgsafari bjöd i alla fall på ett flertal möten med älgar på extremt nära håll. När man måste sicksacka sig fram med bilen mellan dem då de halvt ligger på vägen är inte direkt något man upplever i naturen annars. De är minsann respektingivande djur.
           
 
 
 

RSS 2.0