RIP Josine <3

Min älskade sötaste Josine, åtta år med dig här på gården och plötsligt är det helt tomt i både hage och stall. Jag kommer sakna dig, gör det redan. Vet inte ens vad jag ska säga om det, du var en i familjen!
Du som var så tjurskallig på ridskolan - hästen som alla ogillade, som stod i boxen längst bort i stallet för att varken se eller synas, som hatade både hästar och människor, som bet mig i rumpan så jag fick sitta på en kudde i en vecka... men som jag ändå fattade tycke för. Till slut red jag dig nästan varje lektion för jag var en av de få som klarade av det - och också ville det. Vilken förändring du gick igenom efter flytten hit! Från en riktig tjurkärring till en pigg och glad tjej, dock med mycket egen vilja och en stor personlighet.
Jag känner mig så elak... du var en lycklig häst, du hade ett bra liv hos oss och trivdes med det. Men du var gammal och har varit så sjuk förr - jag hade inget annat val. Ha det bra älskling <3

 
Och såklart kommer jag sakna lilla Bellini-bus också! Men du flyttade inte så långt, får bo hos grannen åtminstone över vintern, dig kan jag hälsa på busunge <3
 

Camp Chinook

Sedan fyra år tillbaka har jag hittat ett nytt intresse - trapperlivet. Ett så kallat Rendezvous eller Trappercamp går ut på att under dessa dagar klä sig i 1800-tals inspirerade kläder (exempelvis som en trapper, även kallad pälsjägare, eller indian). Dessa möten mellan indianer och de vita pälsjägarna fanns även förr och detta är inte bara en imitation utan lika mycket en helt underbar livsstil under de få dagarna! Mat lagas över eld, man bor i tipis eller canvastält, det finns inget teknik som tv eller datorer, mobilerna håller inte batteriet under alla dagar och det finns absolut inga måsten - man bara njuter, tar det lugnt, dricker alkohol och umgås! Min enda jämförelse är festivallivet som många kan referera till. I augusti var jag på en sådan träff i Älvkarleby, strax utanför Gävle, och här är några bilder därifrån - nyredigerade... nejdå, jag ligger inte alls efter haha. Det är helt underbart i alla fall! :)

 
 
 

Julmarknad på Tivoli

Gårdagen började med en kort visit på Skogabys Vintercup och sedan i Helsingör men avslutades på Tivoli i Köpenhamn. Julmarknaden bjöd på en mysig stämning och många fototillfällen! Kan inte säga att jag kollade så mycket i stånden utan sprang mest runt med kameran i högsta hugg - inte helt ovanligt kanske :))
Däremot hade det inte varit fullt okej att åka ifrån ett nöjesfält utan att ha åkt någon karusell så fick bli en sväng i virvelvinden.. efter många om och men haha!
 
 

Högskoleprojekt

Under hösten har jag pluggat min första högskolekurs - "Multimedia och visuell kommunikation" - på högskolan i Halmstad. Anledningen var mest för att prova på att plugga igen och för att se ifall detta var ett intressant område för mig. Eftersom den också endast låg på 7,5 poäng på 8 veckor gick det att kombinera med deltidsjobb.
 
Denna kurs bestod till stor del utav ett projekt som gick ut på att skapa en hemsideprototyp av nåt slag. Min hemsida skapade jag runt mitt påhittade snowboardmärke "Real Boarding" och här under är screenshots på stulresultatet. (Hemsidan ligger på en underdomän till högskolan så går inte att se för utomstående).
 
Vi fick arbeta i flera program jag inte använt innan där den stora utmaningen var Adome Flash där vi skulle bygga upp hela webbplatsen. Förutom Flash fick vi utnyttja Illustrator, Premiere, Soundbooth och Photoshop där Photoshop var det enda jag kunde sen tidigare - spännande! Kriterier för godkänt krävde att hemsidan innehöll en film, fyra animeringar, fyra knappar, två ljud och fyra bilder bland annat.
 
Jag fick skapa en logga (12-13, med syfte på årets säsong men även på Real-Boardings förkortning R-B vilket syns med lite fantasi), designa en egen bräda och sätta ihop en enkel film av egna bilder. På sätt och vis kändes hela projektet lite som att genomföra Uf-arbetet igen, med skillnaden att vi slapp sälja något och att jag själv skulle bygga hemsidan istället för att bara sitta bredvid och styra hur den skulle se ut.
 
Resultatet av kursen blev att jag fått nya kunskaper inom olika typer av designprogram och jag tyckte definitivt att innehållet i kursen var intressant, roligt och passande för mig!
... dock blir det inget mer plugg för mig på länge, för fy fan vad skoltrött jag va fortfarande haha!
 
 
 

Min utrustning

 
Kamera: Nikon D5000
 
Objektiv
Sigma 18-55 mm f/2,8 Macro HSM
Nikkor 55-200 mm f/4  VR
Nikkor 18-55 mm f/3,5 VR (sönder)
 
Tillbehör
Kenko Teleplus 2x
Digital Optics Superwide / Macro lens
Fjärrutlösare: Nikon MC-DC2
Filter: Close-up +1, +2, +4, polariseringsfilter, UV-filter
Stativ
Extrabatteri
2st 4GB, 1st 8GB minneskort
 
Mobil: HTC One S
 

Blogg tillslut!?

Nu är det dags även för mig, mer eller mindre i alla fall!
 
Jag vet faktiskt inte hur många år det är sedan jag började prata om att ha en fotoblogg, för att ha något att göra med alla dessa bilder jag fotar. 
 
För ett par år sedan skapade jag denna domän men kom inte längre än så, förra vintern hade jag Jim Cronqvist till hjälp att fixa en design åt den men när headerbilden inte blev som jag ville tog det stopp i vidareutvecklingen igen.
 
Men nu däremot, med bara 18 dagar kvar i Laholm innan jag sticker till Sälen för säsongen, tog jag mig i nackskinnet och fixade till en enkel design jag ändå är nöjd med. En av de anledningarna till detta var min mormor haha! Det var faktiskt hon frågade om jag inte hade en blogg där hon kunde se vad jag hade för mig i vinter :)
 
Så, nu är den i alla fall uppe och fungerande! Jag lär fortsätta pilla med designen och jag vet inte hur heller aktiv jag kommer vara innan jag drar mig uppåt landet, vi får helt enkelt se! Men vill ni hänga med mig på alla upptåg i Sälen i vinter får ni följa med här :))
 

RSS 2.0