Bränt gummi och hästkrafter.

 
Två dagars dragracing i Orsa stod på schemat under Classic Car Week. Första dagen för vilka veteranbilar som helst och dag två endast för moparbilar (Dodge, Plymouth, Chrysler, Desoto och Jeep - framförallt de tre första märkena). Eventet samlar minsann ihop ett stort gäng gamla sportbilar med tryck under huven. Det är full rulle på banan där många vill testa vad sina bilar går för samt träna upp sin egen reaktionsförmåga vid starten. Samtidigt blir det som vilken bilträff som helst när alla parkerar sina veteranare över det gamla flygfältet. 
 
Dessutom var det väldigt många exemplar av min drömbil på plats - Dodge Challengers - som inte är alltför vanligt att se många utav. Jag kan nog nästan säga att jag såg fler Challengers där på två dagar som jag sett tidigare i hela mitt liv. Där var helt galet många! Både bilen på översta bilden och de två bilarna på bilden längst ner är av denna modell. 
                
 

Fallet från helvetet.

 
Utanför Orsa i Dalarna kan man hitta det så kallade Helvetesfallet. På bilden nedanför står pappa uppe på klippan till höger vilket ger perspektiv på de ganska höga klippkanterna. På bilden ovan är det en järnvägsbro som går 34 meter upp över ån. Sådana här utflykter är precis i min smak - naturupplevelser. Det var väl knappast någon nyhet att det är ute i friska luften jag trivs bäst. :)
             
 

Rättvik från ovan.

 
För fjärde året var jag med pappa uppe i Rättvik på Classic Car Week den sista veckan i juli. I år var även Rasmus med och fick uppleva händelsen samt lära sig lite om dessa gamla amerikanare. De två senaste åren har jag och pappa bott en mil utanför staden i en stuga men i år fick vi hyra in oss i en liten lägenhet inne i Rättvik. Närmare och bekvämare vilket inte var helt fel.

En utav kvällarna körde vi (jag, Rasmus, pappa och Hans) uppför alla småvägar till toppen utav rodel-/skidbacken. I somras var också första gången jag testade på rodeln vilket vi borde tagit tag i att göra tidigare då det var jätteroligt! Men där uppe på toppen bjöds vi på en härlig utsikt när solnedgången färgade himlen orange över Siljan och Rättvik. 
               
 

Ett riktigt busfrö till hittekatt.

 
För några veckor sen fick vi en ny liten familjemedlem. Den lilla busiga hittekatten, nu kallad Lissy, hittades sent en söndagskväll när Jossan och Frida skulle åka hem efter att ha varit här. Precis efter att jag sagt hejdå till tjejerna och stängt dörren hörs ett jätteskrik utifrån och när jag öppnar dörren igen påstår de att där är en kattunge. Först hade de trott att hon varit en råtta som sprang över gården men strax insett att råttor inte brukar jama. Så ut bar det för oss allihop och efter ett litet tag hade vi lyckats stänga in den lilla katten i mammas garage där vi sen kunde fånga den när den hoppat upp i bilens motorutrymme.
Någon mer katt hade vi väl inte tänkt skaffa egentligen, men hon var ju så söt så vad skulle vi kunnat göra mer än att behålla den lilla krabaten. Nu har hon börjat växa till sig, går bra ihop med våra andra katter (Sockes svans är den absolut bästa leksaken!) och hon har börjat vara ute endel med oss också.
Så nu har vi även en så kallad sköldpaddsfärgad katt i familjen - mysigt med kisunge igen. 
              
 

RSS 2.0